Nooduitgang (Ga direct naar nu.nl)

Internetgeschiedenis wissen

Soms is het verstandig van uw computer te wissen wat u precies op internet heeft opgezocht. Hieronder vindt u aanwijzingen hoe u dit het best kunt doen:

Een webbrowser is het programma dat u nu gebruikt om de Opvangatlas te gebruiken. De webbrowser bewaart standaard gegevens over welke sites u bezoekt (geschiedenis) en slaat gegevens van deze site die u bezoekt op. Dit gebeurt in het tijdelijk geheugen (cache) en in de vorm van cookies. De Opvangatlas maakt overigens geen gebruik van cookies.

De meeste moderne browsers bieden de mogelijkheid om snel de tijdelijke gegevens te wissen. Onderstaande tabel toont een overzicht van waar in het menu deze optie te vinden en eventueel de snelkoppelingen die de meest gebruikte browsers daarvoor aanbieden.

 

Browser

Menuoptie

Snelkoppeling

Internet Explorer

Safety > Delete Browsing history

Ctrl-Shift-Delete

Firefox

Tools > Clear recent history

Ctrl-Shift-Delete

Google Chrome

Tools > Clear browsing data

Ctrl-Shift-Delete

Opera

Settings > Delete private data

 

 

Privé modus browser

De volgende keer dat u een site bezoekt, waarvan u zo min mogelijk sporen op uw computer achter wil laten, kunt u de privé modus van uw browser inschakelen. Als de privé modus is ingeschakeld, onthoudt uw browser niet uw bezoek aan de site en hoeft u niet achteraf de geschiedenis te wissen. In de onderstaande tabel toont de meest voorkomende browsers en de snelkoppeling waarmee u de privé modus in kan schakelen.

Browser

Naam privacy modus

Snelkoppeling

Internet Explorer

InPrivate modus

Ctrl-Shift-P

Firefox

Private Browsing

Ctrl-Shift-P

Google Chrome

Incognito

Ctrl-Shift-N

Opera

Private Window

Ctrl-Shift-N

 

U kunt meer lezen over de privé modus van browsers op Wikipedia.